Az ágyi poloskáról röviden

Irtása igen összetett munkafolyamat, mivel a poloskák a rejtett életmódú rovarok közül is az egyik legügyesebben rejtőzködő ízeltlábú. Nappal – rejtekhelyén meghúzódva – mozdulatlanul, szinte észrevétlenül tartózkodik. Éjszaka, vagy teljes nyugalomban, sötétben bújik elő, ekkor keresi fel az embert vérszívás céljából. Az embert a hő-, és párakülönbségéről csak igen közelről, 1,5-2 méter távolságból találja meg.

Az irtás folyamata

Az irtás folyamata

1. Az irtást mindig előzetes szemlével kezdjük, aminek során megállapítjuk az aktuális fertőzöttség mértékét. Miután meggyőződtünk arról, milyen mértékű az elszaporodás, kiválasztjuk a legmegfelelőbb irtószert, irtószereket.

Kötelezettségek az ágyi poloskával kapcsolatban:

A 18/1998 NM járványügyi rendelet alapján,

1. Megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább két alkalommal vegyszeres kezelést (permetezést) kell végezni:

  • szállodákban,
  • üdülőkben,
  • diák otthonokban,
  • munkás- és tömegszállásokon,
  • valamint minden más olyan helyen, ahol a lakók gyakran cserélődnek.

2. Használt textíliát, ruhaneműt, ágyneműt, takarót, matracot, bútort, képet, stb. csak rovarmentes állapotban szabad eladni, vagy forgalomba hozni.

3. Használt holmik vételével, eladásával foglalkozók az általuk forgalomba hozott tárgyak, illetőleg a tárgyakat szállító járművek rovarmentesítéséről gondoskodni kötelesek.

4. Épületbontásból származó faanyagot (ajtó- és ablaktokot, fal- és padlóburkoló anyagot stb.) csak 6 hónapig tartó, használaton kívül álló helyiségben történő tárolás, illetőleg hatásos rovarmentesítés után szabad forgalomba hozni.

Jó helyen jár! Kérjen tőlünk árajánlatot még ma!

Elérhetőségek

Telefon

+36 1 282-0021
+36 1 357-1226
+36 70 207-7773

Kövess minket

Facebook