A darazsakról röviden

A darazsak viszonylag nagy termetű hártyás szárnyú rovarok. Teljes átalakulással fejlődnek, általában társas élőlények. Csak a nőstények képesek áttelelni, melyek tavasszal új kolóniát alapítanak. Mindenki által ismert fájdalmas csípést okoznak. Fullánkjukat a méhekkel ellentétben a bőrből gond nélkül tudja visszarántani, ezért többször is szúrhat. Egyes darázsfajok esetében igen veszélyes a méreganyaguk, arra érzékeny egyéneknél halált is okozhatnak. Szinte bárhol megtelepedhetnek, ahol életfeltételeit megtalálják, pl. bádog háztetőkön, tetőszerkezetekben, faépületek réseiben, de akár téglarakásokon, vagy a földben is rakhatnak fészket.

Környezetünkben leggyakrabban a Kecskedarázzsal, a Franciadarázzsal, Lódarázzsal találkozhatunk, de ezen kívül sok más faj is előfordulhat.

Az irtás folyamata

Az irtás folyamata

Irtására napkelte vagy napnyugtával történik igen speciális technológiával és irtószerrel hozza meg a várt eredményt.

1. Az irtást mindig előzetes szemlével kezdjük, aminek során megkeressük a fészkelési helyeket, a bejutási pontokat.

2. Külsőleg a darazsak által látogatott réseket, lyukakat, repedéseket és környékét tartós méregmezővel kezeljük, amely egyrészt elpusztítja az esetlegesen leszálló darazsakat, másrészt távol tartja őket.

3. Esetenként – a fenti munkafolyamatokat kiegészítve – úgynevezett speciális darázscsapdákat helyezünk ki, amely a benne található vonzó hatású folyadék segítségével összegyűjti az újabban érkező példányokat.

Jó helyen jár! Kérjen tőlünk árajánlatot még ma!

Elérhetőségek

Telefon

+36 1 282-0021
+36 1 357-1226
+36 70 207-7773

Kövess minket

Facebook