Az egerekről röviden

Az egerek igen félénk, rejtőzködő élőlények. Ugyanakkor rettentő szaporák, és kártékonyak. Ez egyaránt jellemző a patkányokra is, de az ő esetükben a kíváncsiság megfontoltsággal párosul. Kártételük nemcsak abban mutatkozik, hogy különböző betegségeket terjesztenek kórokozók közvetítésével, hanem abban is, hogy mindent megrágnak, ami az útjukba kerül.

Az irtás folyamata

Az irtást mindig előzetes szemlével kezdjük, aminek során megállapítjuk az aktuális fertőzöttség mértékét, az esetleges műszaki hiányosságokat. Miután megállapítottuk a helyeket és kialakulásuk okát, kiválasztjuk a legmegfelelőbb irtószereket, a megfelelő technológiát. Ez lehet vegyszeres vagy vegyszermentes. Az irtás során használt irtószerek általában véralvadásgátló hatásúak, melyeket speciális zárható szerelvényekben helyezünk ki. Sokféle formában állnak rendelkezésünkre. Lehetnek extrudált termékek, itatószerek. Újabban előszeretettel és sikerrel alkalmazzuk a pasztákat, pépeket. Amennyiben a fent említett szerek nem hoznak megfelelő eredményt, vagy nem kivitelezhetőek, akkor lehetőség van gázosításra, füstölésre, illetve porozásra.

HACCP rendszerek esetében komplett dokumentáció elkészítésére, naprakész figyelőrendszer rögzítésére van lehetőség.

Az irtás utáni tennivalók, lehetséges tünetek

A kezelést követően 2-4 hét elteltével a kihelyezett irtószereket ellenőrizni, esetlegesen pótolni kell. Így meg lehet állapítani a fertőzöttség mértékét is, majd az elhullott, fellelhető tetemeket össze kell szedni.

Kötelezettségek az egerekkel kapcsolatban:

A rágcsálók elleni védekezési kötelezettség csak lakott területre vonatkozik. Lakott területnek tekintendő a városok és községek beépített területén lévő lakóházak (középületek, üzemek stb.), valamint az utcák (terek, parkok stb.). Területi elhelyezkedésüktől függetlenül a repülőterek, kikötők, személy- és teherpályaudvarok, egészségügyi intézmények, üdülők, táborok, valamint élelmiszeripari, élelmiszerkereskedelmi, közétkeztetési és vendéglátó-ipari egységek, illetőleg a mezőgazdasági üzemek lakó- és gazdasági épületeinek, raktárainak, elhelyezésére szolgáló területei az épületekkel, és az épületeket körülvevő 100 méter széles területsávval együtt.

A rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente két alkalommal rágcsálóirtást kell végezni:

1. egészségügyi intézményekben,

2. élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken (pl. üzemekben, üzletekben, raktárakban stb.),

3. a vendéglátó ipari és közétkeztetési egységekben,

4. piacokon és vásárcsarnokokban,

5. szeméttelepeken, települési folyékony hulladékot ártalmatlanító telepeken és csatornahálózatban,

6. állattenyésztő és állattartó telepeken, városi területen fenntartott istállókban, állat-kertekben,

7. szerves ipari nyersanyagokat (pl. bőrt, csontot stb.) feldolgozó vállalatok üzemterületén,

8. romépületben, nagyobb épületbontások és építkezések területén,

9. folyó- és állóvizek, nyitott szennyvízlevezető árkok lakott területen fekvő patkányjárta partszegélyein, valamint

10. folyami és tóparti kikötőkben, vasúti pályaudvarokon, repülőtereken

Jó helyen jár! Kérjen tőlünk árajánlatot még ma!

Elérhetőségek

Telefon

+36 1 282-0021
+36 1 357-1226
+36 70 207-7773

Kövess minket

Facebook